Aranygaluska borhabbal

Aranygaluska

Az élesztőből 5 dkg liszttel, 1 dl langyos tejjel, kevés mézzel kovászt készítünk. Amikor a langyos helyre tett kovász megkelt, a liszttel, a mézzel, a sóval, a vaníliás
cukorral, a tojássárgákkal, 5 dkg olvasztott vajjal és a langyos tejjel összekeverve addig dagasztjuk, amíg az edénytől el nem válik. Ezután langyos helyen 40 percig kelesztjük, majd lisztezett deszkára borítjuk. Hüvelykujjnyi vastagságúra kinyújtjuk, és lisztezett pogácsaszaggatóval galuska nagyságú darabkákat szaggatunk a tésztából. Minden egyes galuskát olvasztott vajba mártunk, és egymás mellé rakjuk egy mélyebb tepsibe vagy lábasba. Amikor egy réteget leraktunk, meghintjük dióval, mazsolával, és felső rétegként a többi galuskával beborítjuk. Ismét kelni hagyjuk 40 percig, majd középmeleg sütőben megsütjük.

Borhab

A borhabhoz a tojássárgáját összekeverjük a liszttel és 0,5 dl hideg borral. A maradék bort 0,5 dl mézzel és a citromhéjjal felforraljuk, és folytonos keverés közben hozzáadjuk a tojássárgájával és a hideg borral összekevert
liszthez. Forrásig hevítjük, felforrnia azonban nem szabad! Ezután a tojásfehérjékből 1 dl mézzel keményre felvert habhoz keverjük.

kaloria 750 CAL
ido 60 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

4 személyre

Ajánlataink

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.