Aranyló szárnyasleves
A szárnyasaprólékot megmossuk, és hideg vízben feltesszük főni. Amikor felforrt, leszedjük a keletkezett habot, és beletesszük a megtisztított, hasábokra vágott gyökérzöldségeket, a vöröshagymát meg a kelkáposztát.
A levest megsózzuk, és lassú tűzön, gyöngyözve főzzük. Amikor félig elkészült, sáfránnyal és szerecsendióval fűszerezzük, így pároljuk készre. A legvégén hozzáöntjük a konyakot is.
Kakukkfüves húsgaluska
A darált szárnyashúst elkeverjük a tejszínnel, majd botmixer segítségével pépesítjük. Hozzáadjuk a tojást,
azután kakukkfűvel és sóval ízesítjük. A levesből néhány merőkanálnyit átszedünk egy kisebb fazékba, vizes
kanállal apró gombócokat szaggatunk bele a masszából, és a húsgaluskákat körülbelül 10 perc alatt kifőzzük.