Laskagomba-esszencia vajastészta köntösben
A laskagombát kemény részeitől megszabadítom, és vékony csíkokra vágom. A hagymát meghámozom,
finomra vágom, majd forró vajon üvegesre párolom. A gomba háromnegyedét hozzáadom, kicsit megpirítom,
majd felöntöm az erőlevessel, és 45 percig lassú tűzön főzöm. Sóval, borssal, Worcester-szósszal fűszerezem,
és hozzáadom az apróra vágott bazsalikomot. Ha savanyítani akarom a levest, belefacsarom egy citrom levét. Míg fő a leves, a tésztát kiolvasztom, majd egy lisztezett deszkán késhegy vékonyságúra kinyújtom. Tűzálló levesescsészével 4 kört kimetszek a tésztából. A sütőt 200 fokra előmelegítem. A gombaesszenciát átszűröm, és még egyszer utánaízesítek. A csíkokra
vágott gombát a tűzálló levesescsészékben szétosztom, felöntöm az erőlevessel, majd a csészék széleit a felvert tojássárgájával bekenem. A kimetszett tésztadarabokat óvatosan ráteszem a csészére, és a széleit rögzítem. A maradék tojássárgájával megkenem a tészták tetejét.
30 percig sütöm, addig, míg a tészta szépen „feljön” és aranyszínű lesz.