Sós vízben roppanósra főzzük a rizst (semmi esetre sem főzzük szét). Ha kicsit hűlt, hozzákeverjük az összevágott vagy összemorzsolt bazsalikomot, a zúzott fokhagymát meg a három egész tojást. A paradicsomot leszűrjük (az olajat félretesszük), összevágjuk, a petrezselyem zöldjét is felaprítjuk, ezt is hozzáforgatjuk a rizshez, majd ízlés szerint sózzuk. Hagyjuk állni legalább egy negyedórát, hogy a fűszeres rizs felszívja a tojást.
A csirkét közben kívülről bedörzsöljük sóval. Óvatosan fellazítjuk a bőrét a mellén és a combján, és megtöltjük a töltelékkel. Ha marad, azt a szárnyas hasába kanalazzuk. Egy kis sütőtálat kikenünk zsírral vagy kibélelünk sütőpapírral. Belefektetjük a megtöltött csirkét. Rálocsoljuk az aszalt paradicsom félretett olaját. Alufóliával lefedjük, és 180 fokos sütőben bő másfél órát sütjük. Utána leszedjük róla a takarást, és magasabb hőmérsékleten rápirítunk.