Hosszában majdnem teljesen átvágjuk a csirkemelleket, kinyitjuk, így kapunk négy nagy szeletet. Kiveregetjük és besózzuk. Hagyjuk állni, amíg elkészül a töltelék.
Megfőzzük a 15 dkg rizst, kihűtjük. Hozzákeverjük a kockákra vágott nyers csirkemájat, az összeaprított aszalt paradicsomot, az egész tojást, az összevágott zöld fűszereket, a felkarikázott hagymaszárat. Sózzuk, borsozzuk, és hagyjuk állni, hogy a rizs felszívja a tojást.
Rákanalazzuk a csirkemellszeletek egyik felére. Ráhajtjuk a hús másik felét. Egyesével kizsírozott alufóliába csavarjuk. Belerakjuk egy tepsibe, öntünk rá két deci vizet, és 180 fokon bő háromnegyed órán át sütjük. Hagyjuk kicsit pihenni a csomagolásában. Végül kibontjuk, és vastagabb szeletekre vágjuk. Zöldséges rizst adunk mellé.
Gesztenyével töltött csirkecombfilé egészben sült zöldségekkel