Aszalt sárgabarackkal töltött sertéskaraj

Vágódeszkára tesszük a karajt, és éles késsel kinyitjuk, azaz egy jó nagy lapot formázunk belőle. A közepére tesszük egy csíkban az aszalt barackot, feltekerjük, majd hurokkötözéssel megkötjük.

Összekeverjük a pácot, alaposan bekenjük vele a töltött húst. Két órára betesszük a hűtőszekrénybe.

Utána áttesszük egy tepsibe, köré tesszük a meghámozott, nagyobb darabokra vágott hagymákat, öntünk rá vizet. Letakarjuk egy sütőpapírral, majd alufóliával lezárjuk (így nem ragad a fóliába a hús), és 170 fokos sütőben másfél órán át sütjük.

Ha kész, levesszük róla a takarást, és 190 fokon még körülbelül negyedóráig pirítjuk. Hagyjuk kicsit hűlni, majd vastagabb szeletekre vágva tálaljuk.

Gesztenyével töltött pulykamellrolád aszalt sárgabarackos raguval

 

kaloria - CAL
ido 255 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

4 személyre

Ajánlataink