Gesztenyével töltött pulykamellrolád aszalt sárgabarackos raguval

Két-három nagy szeletre vágjuk a pulykahúst, jó naggyá kiveregetjük, majd megsózzuk.

A darált húst összekeverjük a nagyobb darabokra vágott gesztenyével, a finomra aprított vöröshagymával, majd fűszerezzük sóval, borssal, kakukkfűvel és majoránnával. Rákenjük a húsokra. Felcsavarjuk.

Nagy alufólialapokat kizsírozunk, egyesével becsomagoljuk a roládokat. Beletesszük egy tepsibe, öntünk alá fél liter vizet és 160 fokon sütjük körülbelül másfél órán át.

Egy serpenyőben felforrósítjuk a mézet. Beledobjuk a félbevágott aszalt barackot, meglocsoljuk a balzsamecettel meg a borral, és együtt rotyogtatjuk pár percig, finoman sózzuk. Ha már majdnem kész, hozzáadjuk a kockára vágott hagymát, és addig dinszteljük együtt, míg a hagymadarabok üvegesre nem párolódnak.

A legalább negyed órát pihentetett pulykaroládot vastag szeletekre vágjuk, a barackraguval és párolt rizzsel kínáljuk.

Tiszai halászlé

kaloria 730 CAL
ido 135 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

4 személyre

Ajánlataink

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.