Aszaltszilvaleves füstölt hússal

Aszaltszilvaleves füstölt hússal

A füstölt húst hideg vízben feltesszük főni. Amikor felforrt, leöntjük a levét, majd a babérlevéllel meg az apróra vágott vöröshagymával együtt körülbelül 2 liter vízben újra főni tesszük.
Egy másik edényben az aszalt szilvát annyi vízben, amennyi ellepi, felfőzzük, a levét leöntjük, s amikor a hús már majdnem puha, a leveshez adjuk.
A zsiradékból meg a lisztből rántást készítünk, ízesítjük egy kevés darált paprikával, majd felengedjük egy merőkanál levessel, és a fazékban fövő leveshez öntjük. Sózzuk, borsozzuk ízlés szerint, s további 10 perc alatt a levest kiforraljuk. Tálaláskor külön tejfölt, csípős paprikát és parasztkenyeret kínálhatunk hozzá.

kaloria 440 CAL
ido 60 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

4 személyre

Aszaltszilvaleves füstölt hússal

2 evőkanál ételízesítő

1 evőkanál finomliszt

2 evőkanál étolaj

10-15 dkg aszalt szilva

2 babérlevél

1 vöröshagyma

50 dkg füstölt csülök

őrölt bors

Ajánlataink