Forrás: Pásztor Tünde

Augusztusi saláták: Zöldbabos-kapros burgonyasaláta

ELŐKÉSZÍTÉS: 20 perc – FŐZÉS: 20 perc – PIHENTETÉS: 1 óra – Leforrázzuk a megtisztított, feldarabolt zöldbabot sós-szódabikarbónás vízben. Leszűrjük, hagyjuk kihűlni és megszáradni. Héjastul megfőzzük a burgonyát. Ha kihűlt, meghámozzuk, vékony karikára vágjuk. Közben a paprikát felcsíkozzuk, a zellerszárat felkarikázzuk, a lila vagy fehér hagymát hajszálvékonyan felszeleteljük. Egy nagy tálban összekeverjük a majonézt a joghurttal, ízesítjük mustárral, kicsi cukorral, citromlével, sóval, borssal, finomra vágott kaporral. Végül hozzákeverjük a kihűlt, roppanósra főzött zöldségeket. Legalább egy órára berakjuk a hűtőszekrénybe.

kaloria 320 CAL
ido 100 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

4 személyre

Forrás: Pásztor Tünde

Ajánlataink