Összeállítjuk a gombócokat: minden hozzávalót keverőtálba teszünk, és alaposan összegyúrjuk. Nagy diónyi gombócokat formázunk belőle.
A sárgarépát meghámozzuk, vastagon felkarikázzuk.
Egy fazékban felforraljuk a sertésalaplevet. Beletesszük gombócokat, és elkezdjük főzni. Ha már félig puha a hús, hozzáadjuk a négyféle szószt, az őrölt gyömbért, a fokhagyma-granulátumot. Belerakjuk a fazékba a sárgarépát is, addig főzzük, míg a répa roppanósra nem fő. Ekkor levesszük a tűzhelyről, és a még forró levesbe belekeverjük a feldarabolt salátaszívet. Megkóstoljuk a levet, ha nem elég sós, teszünk még hozzá.
Közben a rizstésztát elkészítjük a csomagolásán lévő utasítás szerint. Minden tányérba teszünk egy jó nagy adag főtt tésztát, erre jön a leves, a benne főtt gombóccal, répával együtt.