Ázsiai pirított zöldséges csirkemellcsíkok párolt rizzsel

A zöldségek és a hús előkészítésével kezdjük. Megmossuk és szárazra töröljük a cukkinit és a paprikákat. A cukkini két végét levágjuk, majd a zöldséget vékony csíkokra vágjuk. A paprikákat félbevágjuk, kiszedjük a csutkát, és a húsát szintén felcsíkozzuk. A vöröshagymát hámozzuk, finomra metéljük, a fokhagymát áttörjük. A csirkehúst is csíkozzuk.

Egy nagy serpenyőben felforrósítjuk az olajat. Rátesszük a feldarabolt csirkemellet, és fehéredésig pirítjuk. Ekkor jöhetnek hozzá a felaprított zöldségek, együtt jó alaposan összepirítjuk. Végül rákanalazzuk a szójaszószt, ízesítjük egy csipetnyi őrölt gyömbérrel, valamint ízlés szerint sóval és borssal.

A rizst a szokásos módon megfőzzük. Tálalás: minden tányérra teszünk egy-egy adag rizst, és annak a közepére kanalazzuk a zöldséges csirkeragut. Végül megszórjuk összevágott korianderrel.

Tárkonyos csirkecsíkok kukoricás rizzsel

kaloria - CAL
ido 30 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

4 személyre

Ajánlataink