Babérjain ülő nyúl
A nyúlcombokat besózzuk, tepsibe tesszük. Fűszerezzük
babérlevéllel, mustármaggal és korianderrel. Melléteszszük
a cikkekre vágott hagymát, meglocsoljuk az olajjal, és öntünk alá 2 dl vizet. Fedő vagy fólia alatt a 140-150 fokra előmelegített sütőben puhára pároljuk. Az elkészült húst kiszedjük a tepsiből, a visszamaradt pecsenyelét pedig
átszűrjük, beforraljuk, és tálaláskor a húsra öntjük.
Szalonnás kölesgombóc
Amíg a hús sül, elkészítjük a gombócot: egy fej, apró kockákra vágott vöröshagymát egy evőkanál olajon üvegesre pirítunk. Hozzáadjuk a kölest, felengedjük háromszoros mennyiségű vízzel, megsózzuk, és fedő alatt puhára pároljuk. Ha egy kicsit kihűlt, vizes kézzel kis gombócokat formázunk belőle. A csíkokra vágott bacont egy serpenyőben, a saját zsírjában megpirítjuk, és tálaláskor a kölesgombócokra szórjuk.