Babérleveles vajban sült harcsafilé kolozsvári káposztán, halpaprikás mártással és juhtúrós házi nud

Harcsafilé

Csíkokra vágva megpirítjuk a kolozsvári szalonnát, majd a félkarikára vágott vöröshagymával tovább sütjük, míg a hagyma meg nem üvegesedik. Ekkor hozzáadjuk az
előzőleg kisebb darabokra vágott savanyú káposztát. Sózzuk, fűszerezzük őrölt borssal, borsikafűvel és zúzott fokhagymával. Fedővel lefedve, lassú tűzön roppanósra
pároljuk. A vajat őrölt babérlevéllel habosra keverjük, felhasználásig hűtőben tartjuk. Teflonserpenyőben
a vajat felhevítjük, a halfilét sózzuk, és mindkét oldalát megsütjük.
Tálalásnál a tányér egyik felére halmozunk a káposztából, erre rakjuk a halfilét, mellé öntünk a mártásból, a másik oldalra kerül a nudli.

Nudli

A burgonyát összegyúrjuk a tojással, a zsírral és a liszttel. Kisujjnyi vastag és 2 cm hoszszú nudlikká formázzuk. Sós, forrásban lévő vízben kifőzzük, leszűrjük. Egy serpenyőben
a juhtúrót a tejföllel összeforraljuk, hozzáadjuk a nudlit, átforgatjuk.

Mártás

Feltesszük főni a mártáshoz a halrészeket a hagymával, a kétféle paprikával és a sóval. 25 percig főzzük, ezután leszűrjük. A tejfölt a tejszínnel elkeverjük, és a mártásalaphoz adjuk. Kiforraljuk, tetejére vajdarabokat teszünk.

kaloria 990 CAL
ido 70 perc
nehezseg Nehézség: 2

Hozzávalók

4 személyre

Ajánlataink