Babos burizs pörköltesen
A szalonnát felkockázzuk, kiolvasztjuk a zsírját, és megfonnyasztjuk rajta az apróra vágott vöröshagymát. Megszórjuk pirospaprikával, rátesszük a kockákra vágott húst, kicsit pirítjuk, majd hozzáadjuk a szeletelt paradicsomot és paprikát is, és azzal tovább pirítjuk. Sóval, borssal, majoránnával, aprított fokhagymával és gulyáskrémmel ízesítjük.
Felöntjük vízzel vagy húslevessel, és ekkor kerül bele az
előzőleg beáztatott bab meg a babérlevél is. Körülbelül
50 perc alatt félig megpároljuk, majd hozzáadjuk a hasábokra vágott sárgarépát, a felkockázott füstölt tarját meg a burizst. Ha szükséges, öntünk hozzá még egy kis vizet, utánízesítjük, és készre főzzük. Barna kenyérrel tálaljuk.