Forrás: Pásztor Tünde

Baconba göngyölt szárnyas apróságok rizlinggel locsolgatva

Baconba göngyölt szárnyas apróságok rizlinggel locsolgatva

A megtisztított csirkemájat és -szívet megsózzuk, megborsozzuk, azután összekeverjük az áttört fokhagymával meg a finomra vágott lila hagymával. A baconszeleteket keresztben kettévágjuk, mindegyikre teszünk egy kiskanálnyit a töltelékből, majd feltekerjük, és hústűvel megtűzzük. A tekercseket tepsibe sorakoztatjuk, és borral locsolgatva a saját zsírjukban megpirítjuk a sütőben.
A pulykamellből 4 nagy szeletet vágunk, gyengén megsózzuk, és két fóliaréteg között vékonyra kiklopfoljuk. Minden szeletre teszünk egyet-egyet a tekercsből. A pulykahúst összetekerjük, hústűvel megtűzzük, azután forró olajon körben megsütjük. Köretnek párolt rizs illik hozzá, és a kimaradt baconos tekercseket is mellé tálalhatjuk.

kaloria 840 CAL
ido 45 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

4 személyre

Forrás: Pásztor Tünde

Ajánlataink