Baconbe tekert ceruzabab diós gombamártással
A ceruzababot forrásban lévő sós vízbe mártjuk, amikor újra felforr, jeges vízbe átrakjuk, hogy roppanós maradjon, ne puhuljon tovább. Ha kihűlt, leszűrjük, és 16 kis kupacba szétosztjuk. Minden kis halmot betekerünk egyegy szelet baconbe. Sütőedénybe rakjuk, és 160 fokos sütőben 25 perc alatt megpirítjuk. A vöröshagymát finomra vágjuk, és kevés olívaolajon üvegesre sütjük. Hozzáadjuk a gombát, melyet előzőleg cikkekre vágtunk. Beletesszük a darált diót, és együtt pároljuk még egy kicsit. Végül kevés liszttel megszórjuk (bestauboljuk). A növényi tejszínnel és egy kevés vízzel felöntjük. Mártás sűrűségure főzzük, sózzukborsozzuk. Tányérokra tesszük, mellé adagolunk a diós gombamártásból.