Baconben sült tört burgonya

Baconben sült tört burgonya

Meghámozzuk és felkockázzuk a krumplit, majd bő, sós vízben puhára főzzük. Közben kevés zsiradékon megfonynyasztjuk a vékonyan felkarikázott újhagymát és a zúzott vagy reszelt fokhagymát. Ha már megfőtt a krumpli, leszűrjük, és még forrón rádobjuk a hagymás-fokhagymás alapra. Ízesítjük az őrölt fehér borssal, megkóstoljuk, és a szükséges mértékben sózzuk (mivel a bacon és a sonka is sós, inkább egy kicsit sótlan legyen). Jól átkeverjük, közben a fakanállal át is törjük a krumplit. A muffinsütő mélyedéseit kibéleljük, alulra jön egy-egy akkora darabka sonka, ami befedi, az oldalfalakra pedig egy-egy szelet bacont tekerünk. Mindegyikbe adagolunk tört burgonyát. 200 fokra előmelegített sütőbe toljuk, és addig sütjük, míg a baconszeletek meg nem sülnek, és a tört krumpli teteje kicsit meg nem pirul.

kaloria 330 CAL
ido 45 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

4 személyre

Ajánlataink