Héjastul megfőzzük a krumplit, még forrón meghámozzuk, áttörjük, és kiterítjük, hogy kigőzölődjék és lehűljön (ezt akár előző nap is megtehetjük).
A bacont apróra vágjuk, egy serpenyőben pici zsiradékon kipirítjuk. Hozzáadjuk az apróra vágott hagymát, és üvegesre pároljuk. Hozzákeverjük még a felaprított petrezselyem zöldjét is.
Hozzáadjuk a krumplihoz (mehet melegen, a hideg krumpli úgyis le fogja hűteni), belekeverünk még egy egész tojást, két evőkanál lisztet, sózzuk, borsozzuk.
A masszából formázógyűrű vagy fánkszaggató segítségével vastagabb korongokat formázunk. Egy serpenyőben kevés zsiradékot forrósítunk, belerakjuk a tésztát, és közepes lángon, oldalanként tíz perc alatt megsütjük.