Baconös burgonyatallér

Héjastul megfőzzük a krumplit, még forrón meghámozzuk, áttörjük, és kiterítjük, hogy kigőzölődjék és lehűljön (ezt akár előző nap is megtehetjük).

A bacont apróra vágjuk, egy serpenyőben pici zsiradékon kipirítjuk. Hozzáadjuk az apróra vágott hagymát, és üvegesre pároljuk. Hozzákeverjük még a felaprított petrezselyem zöldjét is.

Hozzáadjuk a krumplihoz (mehet melegen, a hideg krumpli úgyis le fogja hűteni), belekeverünk még egy egész tojást, két evőkanál lisztet, sózzuk, borsozzuk.

A masszából formázógyűrű vagy fánkszaggató segítségével vastagabb korongokat formázunk. Egy serpenyőben kevés zsiradékot forrósítunk, belerakjuk a tésztát, és közepes lángon, oldalanként tíz perc alatt megsütjük.

Töki pompos

kaloria 230 CAL
ido 60 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

4 személyre

Ajánlataink

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.