Baconös csirkenyárs galuskás lecsóval

Éles késsel nagy szeletekké nyitjuk a húst, enyhén kiklopfoljuk. Mindkét oldalukat sózzuk, borsozzuk. Minden szeletet lefedünk baconnel, majd feltekerjük őket. A tekercseket hüvelykujjnyi vastag szeletekre vágjuk. Saslikpálcára húzzuk, lekenjük olajjal, és grillserpenyőben minden oldalukat pirosra sütjük.

Apró kockákra vágjuk a füstölt szalonnát, egy serpenyőben zsírjára pirítjuk. Rátesszük a felaprított vöröshagymát, 3-4 percig dinszteljük. Hozzáadjuk az áttört fokhagymát, még egy percig sütjük együtt. Rátesszük a felszeletelt paprikát, a feldarabolt paradicsomot, pár percig rotyogtatjuk együtt. Hozzátesszük a fűszereket, sózzuk, borsozzuk, jól összefőzzük.

A galuskához összekeverjük a hozzávalókat. Bő sós vizet forralunk egy nagy fazékban, beleszaggatjuk. Ha megfőtt, leszűrjük, átöblítjük hideg vízzel, beleszedjük a lecsóba, és összeforgatjuk. Ezt kínáljuk a csirkenyárs mellé köretként.

Zöld fűszeres csirkenyárs babpürével

kaloria - CAL
ido 65 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

4 személyre

Ajánlataink