Éles késsel nagy szeletekké nyitjuk a húst, enyhén kiklopfoljuk. Mindkét oldalukat sózzuk, borsozzuk. Minden szeletet lefedünk baconnel, majd feltekerjük őket. A tekercseket hüvelykujjnyi vastag szeletekre vágjuk. Saslikpálcára húzzuk, lekenjük olajjal, és grillserpenyőben minden oldalukat pirosra sütjük.
Apró kockákra vágjuk a füstölt szalonnát, egy serpenyőben zsírjára pirítjuk. Rátesszük a felaprított vöröshagymát, 3-4 percig dinszteljük. Hozzáadjuk az áttört fokhagymát, még egy percig sütjük együtt. Rátesszük a felszeletelt paprikát, a feldarabolt paradicsomot, pár percig rotyogtatjuk együtt. Hozzátesszük a fűszereket, sózzuk, borsozzuk, jól összefőzzük.
A galuskához összekeverjük a hozzávalókat. Bő sós vizet forralunk egy nagy fazékban, beleszaggatjuk. Ha megfőtt, leszűrjük, átöblítjük hideg vízzel, beleszedjük a lecsóba, és összeforgatjuk. Ezt kínáljuk a csirkenyárs mellé köretként.