Sós vizet forralunk szódabikarbónával. A kelbimbót megtisztítjuk, a nagyobb szemeket félbe is vágjuk. Beledobjuk a felforrt vízbe, és pár percig főzzük. Utána leszűrjük.
Kizsírozunk egy lapos sütőtálat, beleszórjuk a kelbimbót. A bacont csíkokra vágjuk, rászórjuk, villával kicsit beleforgatjuk, majd 180 fokra felforrósított sütőben megsütjük.
A sütési idő vége előtt 5-10 perccel kivesszük, rászórjuk a lereszelt sajtot, visszatoljuk, rápirítjuk.
Meghámozzuk a krumplit, cikkekre vágjuk, és sós vízben forrás után egy-két percig főzzük. Leszűrjük.
Kizsírozunk egy tepsit, beleszórjuk a kicsit megszikkadt burgonyát. A lila hagymát is meghámozzuk, cikkekre vágjuk, a fokhagymagerezdeket felszeleteljük. Mindezt rászórjuk a krumplira, sózzuk, meglocsoljuk olvasztott zsiradékkal, és egy kanállal összeforgatjuk. 180 fokos sütőben összesütjük.