Narancsos kelbimbósaláta kék sajttal, aszalt gyümölcsökkel

Megtisztítjuk a kelbimbót, felezzük vagy negyedeljük. Egy tepsibe sütőpapírt teszünk, lekenjük olívaolajjal, rászórjuk a kelbimbót. Sózzuk, borsozzuk, 180 fokos sütőben addig sütjük, míg meg nem pirul.

A tésztát sós vízben kifőzzük, kis olívaolajjal összekeverjük.

A narancsok héját lereszeljük, levüket kinyomjuk. Az aszalt gyümölcsöket felaprítjuk, összekeverjük a narancslével, hagyjuk állni.

A mandulát durvára törjük, serpenyőben világosra pirítjuk.

Egy kis üvegbe öntjük az öntet hozzávalóit: az olívaolajat, a balzsamecetet, teszünk hozzá ízlés szerint reszelt narancshéjat, sózzuk, borsozzuk, végül leszűrjük az aszalt gyümölcsöket, és az alattuk maradt narancslevet is hozzáadjuk az öntethez. Összerázzuk.

A sült kelbimbót összeforgatjuk az aszalt gyümölcsökkel, a mandulával, a tésztával, öntünk rá egy kis öntetet, átforgatjuk. Végül belevegyítjük a zöld salátát, rámorzsoljuk a kék sajtot. A maradék öntetet egy kis kancsóban adjuk mellé, mindenki locsolhat az adagjára belőle.

Tepsiben sült hal kelbimbóval, tejföllel

kaloria 450 CAL
ido 60 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

4 személyre

Ajánlataink