Baconos sültkáposzta-cikkek oregánóval, parmezánnal

Baconos sültkáposzta-cikkek oregánóval, parmezánnal

Leszedjük a káposzta külső, piszkos leveleit, majd a káposztafejet úgy vágjuk cikkekre, hogy minden darabba jusson a torzsájából is, így nem fog szétesni. Lobogó, sós vízben megabáljuk egy kicsit (3-5 percig főzzük). Kiszedjük, alaposan lecsöpögtetjük. Kivajazott tepsibe rakjuk. Meglocsoljuk olívaolajjal, rászórjuk a csíkokra vágott bacont vagy sonkát, megszórjuk a lereszelt parmezánnal. 200 fokos sütőben jó negyedórát sütjük. Friss oregánóval megszórjuk, pirítóst adunk mellé.

kaloria 290 CAL
ido 35 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

4 személyre

Ajánlataink