Bajor májgaluskaleves

Bajor májgaluskaleves

Kevés zsiradékon megfuttatjuk a hajszálvékony félkarikára vágott vöröshagymát. Hozzáadjuk az evőkanálnyi mustárt, és összepirítjuk. Rátesszük az ízlés szerint átmosott savanyú káposztát, együtt pároljuk. A sárgarépát közben meghámozzuk, hosszú, vékony csíkokra vágjuk, hozzáadjuk a káposztás-hagymás alaphoz. Öntünk rá 11,5 liter vizet, beledobjuk a babérleveleket, óvatosan sózzuk (a káposzta már eleve sós), és felforraljuk. Közben finomra vágjuk a csirkemájat, összekeverjük a darált sertéshússal, ízesítjük sóval, borssal, majoránnával, majd annyi morzsát adunk hozzá, hogy jól formázható legyen a massza. Ha már forr a leves, kiskanállal hosszúkásra formázott galuskákat szaggatunk bele. Kis lángon 8-10 percig forraljuk a levest, ennyi ido alatt szépen megfonek benne a májgaluskák. Tálalás elott megszórhatjuk még összevágott friss majoránnával.

kaloria 230 CAL
ido 45 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

4 személyre

Ajánlataink

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.