Forrás: Apetito étterem

Balzsamecetes lazacfalatok színes lencseraguval

Balzsamecetes lazacfalatok színes lencseraguval

A lazacot 2×2 cm-es kockákra vágjuk, frissen őrölt borssal megszórjuk. 1 dl olívaolajat elkeverünk egy kevés balzsamecettel, beletesszük a haldarabokat, és ebben az olajos pácban érleljük legalább 3 óráig. Ekkor kivesszük az olajból, lecsepegtetjük, és forró serpenyőben pár perc alatt minden oldalán megsütjük. Csak sütés közben sózzuk.
Kivesszük a serpenyőből, és tálalásig melegen tartjuk.
A lime-ot négyfelé vágjuk, majd kicsit megpirítjuk a
megmaradt fűszeres olajban.
A kétféle lencsét a főzés előtt néhány órával beáztatjuk.
Két kis edényben vizet forralunk, beleteszünk 1-1 fej
vöröshagymát egészben, megsózzuk, majd a lencsét külön-külön puhára főzzük.
Egy serpenyőben felforrósítunk egy kevés olívaolajat,
rövid ideig pirítjuk benne a kis kockákra vágott póréhagymát meg a kaliforniai paprikát. Hozzáadjuk a lencsét, sóval, őrölt borssal, apróra vágott bazsalikommal ízesítjük, majd az egészet jól összeforraljuk. Amikor elkészült, levesszük a tűzről, és elkeverünk benne egy evőkanál vajat, hogy még krémesebb és finomabb legyen a ragunk.
Tálaláskor a lazacfalatokat a lencseragura halmozzuk,
egy kevés csírával megszórva és citromgerezdekkel díszítve kínáljuk.

kaloria 740 CAL
ido 30 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

4 személyre

Forrás: Apetito étterem

Ajánlataink