Banános krémes karamellszósszal

Először a piskótát készítjük el. Egy keverőtálba ütjük a három egész tojást, hozzáadjuk a három evőkanál cukrot, és elektromos habverővel maximális fokozaton öt percig verjük. Végül alacsony fokozaton beleforgatjuk a lisztet. Sütőpapírral kibélelünk egy közepes méretű tepsit, beleöntjük a masszát, és 180 fokra előmelegített sütőben tíz perc alatt megsütjük. Ha kész, rácsra borítjuk, hagyjuk kihűlni. Lehúzzuk róla a papírt és visszatesszük a tepsibe. A tetejét sűrűn kirakjuk meghámozott, felkarikázott banánnal, gazdagon meglocsoljuk karamellszósszal.

Csomómentesre keverjük a tojássárgájákat a vaníliás pudingporral. Felforraljuk a tejet. Hőkiegyenlítéssel eloszlatjuk benne a tojássárgájás keveréket. Gőz fölé tesszük, és kevergetve besűrítjük. A fehérjékből habot verünk, több adagban beleforgatjuk a forró tojásos krémbe, közben édesítjük a porcukorral és a vaníliás cukorral. Ha langyosra hűlt, rákanalazzuk a banános rétegre. Berakjuk a hűtőszekrénybe negyedórára, hogy teljesen kihűljön. Végül a tejszínből a porcukorral és a vaníliás cukorral habot verünk, rásimítjuk a vaníliás krémre. Tálalás előtt meglocsoljuk karamellszósszal, és megszórjuk összevágott tejkaramellával.

Banános kifli

kaloria 240 CAL
ido 70 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

12 személyre

Ajánlataink