Előkészítés: 45 perc Hűtés: 4 óra
A kekszmorzsából egy keveset félreteszünk a pite díszítéséhez, a többit összekeverjük az olvasztott vajjal. Belenyomkodjuk egy közepes méretű kerek pitetortaforma aljába. Csinálunk neki egy kis peremet is, és betesszük a hűtőszekrénybe.
Megfőzzük a banánpudingot a fél liter tejben a két evőkanál kristálycukorral. A mascarponét robotgéppel habosra keverjük a porcukorral, majd hozzádolgozzuk a kihűlt pudingot.
Elővesszük a piteformát a kekszes alappal. A banánt felkarikázzuk, meglocsoljuk citromlével, és belefektetjük a piteformába a kekszes alapra. Ráöntjük a pudingos krémet. Betesszük a hűtőszekrénybe dermedni pár órára.
Tálalás előtt habzsákból tejszínhabrózsákat nyomunk rá körben, majd a félretett morzsával és egy kevés banáncsipsszel díszítjük.