Banános gofri csokiöntettel és grillázzsal
Egy serpenyőben 10 dkg cukrot világosra karamellizálunk. Belekeverjük a durvára tört diót, majd vajjal megkent alufóliára simítjuk, kihűtjük. Óvatosan dolgozunk vele, mert nagyon-nagyon forró, komoly
égési sérüléseket tud okozni.
A csokoládéöntethez egy deci tejet felforralunk egy csomag vaníliás cukorral. Hagyjuk kicsit visszahűlni. Beletördeljük a csokit, kevergetve felolvasztjuk benne, tálalásig félretesszük. (Természetesen használhatunk étcsokit is, ha azt jobban szeretjük.)
Megolvasztjuk a 3 dkg vajat. A tojásokat szétválasztjuk. A maradék tejet simára keverjük a liszttel, a tojások sárgájával és az olvasztott vajjal. Hozzáadjuk a másik vaníliás cukrot, belereszelünk némi
narancshéjat, beleszórjuk a fűszereket. A maradék cukorral kemény habbá verjük a tojásfehérjéket, majd óvatosan, hogy ne törjük öszsze, beleforgatjuk a vajas krémbe. A banánokat 3 mm vastag szeletekre vágjuk. 5-6 szeletet kevés tésztával az előmelegített, vajjal
kikent sütőbe teszünk, és egymás után megsütjük a gofrikat.
Csokoládéöntettel, banánkarikákkal és a darabokra tört grillázzsal tálaljuk.