Banános gyümölcskenyér

Banános gyümölcskenyér

A mogyorót (vagy mandulát) darabosra törjük, összevegyítjük a mazsolával. Egy tálban összekeverjük a lisztet a sütőporral, a sóval és a szerecsendióval.
Meghámozzuk a banánokat, villával szétnyomjuk. Hozzáadjuk a vaníliás cukrot. A vajat egy nagy tálban gépi habverővel habosra keverjük a cukorral, hozzáadjuk a tojást, azzal is még öt percig keverjük.
Most összeforgatjuk a négyféle tál tartalmát, először a vajas keveréket a banánokkal, ezután kerül bele a fűszeres, sütőporos liszt. A végén pedig óvatosan
eloszlatjuk benne a mazsolás-mogyorós (mandulás) keveréket. A tésztát kivajazott és kilisztezett (vagy sütőpapírral kibélelt) hosszúkás formába töltjük, és 180 fokra előmelegített sütőben körülbelül 60 percig sütjük. Tűpróbával ellenőrizzük, hogy megsült-e.
A kész gyümölcskenyeret a formában pihentetjük, majd rácsra borítjuk, és teljesen kihűtjük.

kaloria 120 CAL
ido 35 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

4 személyre

Ajánlataink