Banános kosárkák

A TÉSZTÁHOZ

Összemorzsásítjuk a fagyos vajat a liszttel, majd gyorsan összegyúrjuk a tojássárgájával, a csipet sóval meg az evőkanálnyi porcukorral. Öt perc pihentetés után egy nagyobb és egy kisebb cipóra osztjuk. A nagyobbikat vékonyra kinyújtjuk, és kibélelünk vele pár kis lapos, fém vagy porcelán piteformát. Nem kell kivajazni a formákat előtte, elég zsíros maga a tészta. A kisebbiket egy sütőpapíron szintén vékonyra nyújtjuk. Mindezt betesszük a hűtőszekrénybe, legalább egy órára.
A kinyújtott lapból nagy köröket vágunk ki, közepét kilyukasztjuk, ráfektetjük a megtöltött piték tetejére. Ujjunkkal körben rányomkodjuk, így szépen le is esik a felesleges tészta. Ezeket a maradékokat összegyúrjuk, felcímkézve lefagyasztjuk, és egy másik alkalommal elhasználhatjuk. 200 fokra előmelegített sütőbe toljuk, és körülbelül 20 perc alatt ropogósra sütjük. Langyosan a legfinomabb. Tálalás előtt meghintjük vaníliás porcukorral.

A TÖLTELÉKHEZ

kaloria 280 CAL
ido 80 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

4 személyre

Ajánlataink