- A barackokat meghámozzuk, kettévágjuk és kimagozzuk. Levágunk belőlük pár szép karikát, a többit felkockázzuk. A túrót áttörjük, összekeverjük 10 dkg cukorral meg a vaníliás cukorral. Hozzáadjuk a citrom reszelt héját meg a barackkockákat, majd összeforgatjuk a felvert tejszínnel.
- A zselatinlapot feloldjuk kevés hideg vízben. 1 dl vizet felforralunk a maradék cukorral, hozzáadjuk a citrom levét, majd levesszük a tűzről, és belekeverjük a zselatint.
- Körülbelül muffin méretű formákat kibélelünk folpackkal, és beléjük teszünk egy-egy szelet barackot. A gyümölcsszeletekre egy kevés zselatint öntünk, azután a hűtőbe tesszük dermedni. Miután megkeményedtek, rájuk halmozzuk a túrókrémet, és visszarakjuk a hűtőbe. Tálaláskor kiborítjuk a formából, és óvatosan leszedjük desszertünkről a fóliát. Barackszeletekkel és tejszínhabbal díszítve kínáljuk.
Hozzávalók
4 személyre