Barackos csiga

Barackos csiga

A túrót áttörjük, majd összekeverjük az olajjal, a tejjel, 6
dkg porcukorral és a sóval. A sütőporral elkevert lisztet is a masszába vegyítjük, az egészet összegyúrjuk, és a tésztát lisztezett deszkán 40 × 50 cm-es téglalappá nyújtjuk.
A barackot lecsöpögtetjük, nagyon apró kockákra vágjuk,
és összekeverjük a gorombára vágott dióval. A tölteléket
elosztjuk a tésztán, de a széleken 2 cm-t üresen
hagyunk. A tésztát feltekerjük, szeletekre vágjuk, majd a
csigákat sütőpapírral kibélelt tepsibe tesszük. 200 fokra
előmelegített sütőben körülbelül 15 percig sütjük. A maradék porcukrot kikeverjük a tojásfehérjével, majd a mázat a süteményre csorgatjuk és hagyjuk megszáradni.

kaloria 320 CAL
ido 45 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

4 személyre

Ajánlataink