Palacsintatészta
A lisztet egy mély tálban elkeverjük a sóval, a tejjel, a tojással meg a szódavízzel, és a szokásos módon palacsintatésztát készítünk. A tésztából kiolajozott serpenyőben vékony palacsintákat sütünk.
Barackos palacsintasziget
Félreteszünk 8 sárgabarackot, a többit a citromhéjjal együtt a saját levében áttörjük, azután átöntjük egy nagy serpenyőbe. Hozzáadjuk a vajat, a cukrot meg a sót, 3-4 percig pároljuk-rotyogtatjuk, majd rátesszük a négybe hajtott palacsintákat. Elosztjuk közöttük a félretett sárgabarackot, majd az egészet újra összeforraljuk.
Egy edényben felforrósítjuk a rumot, ráöntjük a palacsintákra, és a serpenyőt rázogatva flambírozzuk, amíg a lángok kialszanak.