Barackos-citromos lepény
4 tojást szétválasztunk, a fehérjéket hideg helyre rakjuk. A vajat 15 dkg cukorral, a tojások sárgájával és egy csipet sóval krémesre keverjük. Egyenként belevegyítjük a maradék 4 tojást, mindegyikkel alaposan kikeverve a masszát. Hozzáadjuk a lisztet, a sütőport, a vaníliás cukrot, a citromhéjat meg a tejet. A tésztát 32 × 38 cm-es kivajazott tepsibe simítjuk, és kirakjuk a lecsepegtetett, domború felükkel felfelé fordított fél barackokkal. A lepényt előmelegített sütőben, 175 fokon 20-25 percig sütjük.
A félretett tojásfehérjét a citromlével és a maradék cukorral kemény habbá verjük. A habcsókmasszát a
barackok közé simítjuk, majd a süteményt ugyanazon a hőfokon további 15 perc alatt készre sütjük.