Barackos-sáfrányos pisztrángfilé zöldségmetélttel
A pisztrángokat kifilézzük és besózzuk, a barackokat megmossuk, cikkekre vágjuk. A sárgarépát és a cukkinit megtisztítjuk, majd a zöldséghámozó segítségével metéltre szeleteljük. A póréhagymát hosszában vékony csíkokra vagdossuk. Egy teflonserpenyőben felforrósítunk 5 dkg vajat, beletesszük a zöldségeket, megsózzuk, és kevergetve-rázogatva addig sütögetjük, amíg „kidobja a levét”. A saját levében pár perc alatt félpuhára pároljuk, azután tányérra szedjük. Ugyanebben a serpenyőben felolvasztunk két evőkanál vajat, hozzáadjuk a barackcikkeket, meghintjük egy csipet sáfránnyal. Rövid ideig pároljuk, azután ráöntjük a fehérbort, s és éppen csak forralunk rajta egyet. A serpenyőben a maradék vajon pár perc alatt megsütjük a besózott pisztrángfilék mindkét oldalát. Tálaláskor a zöldségeket tányérokra szedjük, elhelyezzük rajta a halszeleteket, és a párolt barackkal megkoronázva kínáljuk.