Bárány kétféleképpen: fasírt és szaftos báránysült kelkáposzta-főzelékkel

Bárány kétféleképpen: fasírt és szaftos báránysült kelkáposzta-főzelékkel

A kelkáposzta külső, zöld leveleit leszedjük, leforrázzuk, félretesszük. A belső, fehér részt összevágjuk, a kockákra vágott burgonya, 1-2 gerezd zúzott fokhagyma, a felszeletelt paradicsom, paprika és póréhagyma hozzáadásával megfőzzük. Sóval, majoránnával fűszerezzük, és a hozzáadott vajjal
együtt botmixerrel egy kicsit összetörjük. A darált húsokat kakukkfűvel, sóval, szódabikarbónával, kevés fűszerpaprikával összekeverjük, pogácsákat formázunk belőle, majd serpenyőben kevés olajon kisütjük. A báránylapockából egy kés segítségével nyitott szeletet vágunk, majd meghintjük vágott mentalevéllel, újhagymával és petrezselyemmel, azután feltekerjük. Fokhagymával, sóval, borssal ízesítjük, majd lefóliázott tepsiben 120 fokra melegített sütőben 3 órát pároljuk.
Tálaláskor a főzelékre teszünk egy szeletet a tekercsből,
aztán jöhet mellé a fasírt, a tetejére pedig a díszítés, ami
nem más, mint a kelkáposzta félretett zöld levelei.

kaloria 460 CAL
ido 90 perc
nehezseg Nehézség: 2

Hozzávalók

4 személyre

Ajánlataink