Bárány leveles tésztában
A bárányfilét a forró olajban körbesütjük, sóval, borssal, pirospaprikával fűszerezzük. Bekenjük a zúzott fokhagymával. Kiemeljük a serpenyőből.
Felaprítjuk az újhagymát, a petrezselyem zöldjét és a csiperkét. Beleöntjük a pecsenyés edénybe, és a szaftban két-három percig pároljuk, sóval, borssal, pirospaprikával ízesítjük. Egy tálba öntjük, összekeverjük a lereszelt parmezánnal és két tojássárgájával.
A leveles tésztát kiterítjük, egy csíkot félreteszünk a díszítéshez. A húst a tészta közepére tesszük, bekenjük a gombás masszával. Feltekerjük a tésztát, belecsomagoljuk a bárányt, a félretett darabbal díszítjük, a maradék
tojássárgájával lekenjük.
180 fokra előmelegített sütőben 25 percig sütjük.