Báránycsülök csicseriborsóval, sült paradicsommal

A SÜLT CSÜLÖK

ELŐKÉSZÍTÉS: 1 óra – ÁZTATÁS: 1 éjszaka – SÜTÉS: 2 óra – FŐZÉS: 3 óra – PIHENTETÉS: 20 perc – A báránycsülköket sózzuk-borsozzuk, 160 fokos sütőben 30 percig sütjük. A zöldségekkel és a friss fűszerekkel fazékba tesszük, annyi vizet öntünk rá, hogy ellepje, majd lassú forralással addig főzzük, míg tökéletesen meg nem puhul. Mikor elkészült, levesszük a tűzről, húsz percet pihenni hagyjuk, majd leszűrjük. A levet 1-1,5 decire beforraljuk.

A KÖRET ÉS A TÁLALÁS

A csicseriborsót egy éjszakára beáztatjuk, majd sós vízben a babérral fűszerezve puhára főzzük. A felét a szezámmaggal, a fokhagymával és fél deci olívaolajjal sima krémmé turmixoljuk, ha szükséges, sózzuk. A koktélparadicsomok héját az alsó felükön kereszt alakban bemetsszük, forrásban lévő vízbe tesszük 30-40 másodpercre, majd jeges vízben lehűtjük. Lehúzzuk a héjukat, kinyomkodjuk a magjukat, és akkora sütőedénybe tesszük, amelynek az alján épp elférnek. Sózzuk-borsozzuk, kevés cukorral megszórjuk, olívaolajjal meglocsoljuk, a tetejére néhány bazsalikomlevelet teszünk, 100 fokos sütőben egy órát sütjük. Tálalás előtt a maradék csicseriborsóval összeforgatjuk.
A csülköket tálalás előtt 20-30 percre 120 fokos sütőbe tesszük, közben a beforralt főzőlevével folyamatosan locsolgatjuk. A tepsi alján összegyűlt levet mártásként kínáljuk.

kaloria 630 CAL
ido 840 perc
nehezseg Nehézség: 3

Hozzávalók

4 személyre

Ajánlataink

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.