Báránycsülök kapros káposztaágyon
A húsos szalonnát kockára vágjuk, és egy kevés olajban megpirítjuk. A hagymát finomra aprítjuk, és a szalonnából kiolvasztott zsírban üvegesre pároljuk. Lehúzzuk a tűzről, elkeverjük a pirospaprikával, és hozzáadjuk a zúzott fokhagymát is. Felengedjük 1 dl vízzel, teszünk bele pár karikát a csípős paprikából, és enyhén megsózzuk.
Hozzáadjuk a csülköket, és fedő alatt, lassú tűzön félpuhára pároljuk. A káposztát metéltre vágjuk, a felaprózott kaporral együtt a húshoz adjuk, majd az egészet puhára pároljuk. A báránycsülköket kiemeljük a lábasból, és melegen tartjuk. A liszttel elhabart, sűrű tejfölt a káposztára öntjük, összeforraljuk, végül szükség szerint megsózzuk. A káposztát tányérra szedjük, megszórjuk vágott kaporral, és ráhelyezzük a báránycsülköt, úgy tálaljuk az asztalra.