Báránygerinc fokhagymás ceruzababcsokorral
Lehártyázzuk a húst, megtisztítjuk, majd alaposan bedörzsöljük sóval és borssal, s hideg helyen hagyjuk állni. Közben elkészítjük a köretet. Sós-szódabikarbónás
vizet forralunk, leforrázzuk a zöldbabot. Kis zsiradékon megfuttatunk két gerezd zúzott fokhagymát, átforgatjuk rajta a lecsöpögtetett babot. Csokorba szedjük, átkötjük a vékony szeletekre vágott sonkával. Forró serpenyoben
átpirítjuk, hogy a szalonna kicsit átsüljön. A belole kifolyó zsiradék nagyon jó ízt ad a zöldségnek.
Egy nagy serpenyoben kevés olajon átsütjük a báránygerincet, oldalanként 2-3 perc elegendo. Utána öt percre betesszük a 180 fokra felmelegített sütobe. Ezután kicsit pihentetjük, majd a bordák mentén több darabra vágjuk. Tálaláskor a tányérra rakjuk a rösztit, arra a szalonnás babcsokrot, mellé pedig a bárányhúst.
Röszti
Héjastul félig megfozzük a burgonyát. Ha langyosra hult, meghámozzuk, lereszeljük. Összekeverjük a liszttel, a tojással, végül sóval, borssal, zúzott fokhagymával,
finomra vágott petrezselyem zöldjével ízesítjük. Gyuru segítségével megformázzuk, majd kevés forró olajon mindkét oldalát megsütjük.