Báránygerinc tárkonyos babpürével, zöldségekkel

Báránygerinc tárkonyos babpürével, zöldségekkel

A vöröshagymát finomra vágjuk, kevés olajon üvegesre pároljuk. A fokhagymát összezúzzuk, a megtisztított, felvágott zöldbabbal együtt hozzáadjuk. Felöntjük annyi vízzel, hogy épp ellepje, ízlés szerint sózzuk. Ha a bab megpuhúlt, turmixgépbe tesszük. Hozzáadjuk a tejfölt, az almaecetet, a tárkony felét és a fozolé felét, simára
turmixoljuk. Ha szükséges, adunk még hozzá a főzőléből és ízlés szerint a tárkonyból. Turmixolás után finom szűrőn áttörjük. A sárgarépát és a karalábét 1 cm-es kockákra vágjuk, forrásban lévő sós vízben 2 percig forrázzuk. Tálalás előtt kevés vajon megforgatjuk. A báránygerincet lehártyázzuk, 4 egyforma darabot vágunk belőle,
sózzuk-borsozzuk. Forró serpenyőben, erős lángon egyenként körbepirítjuk, majd 180 fokos sütőben 6 perc alatt angolosra készítjük.

kaloria 480 CAL
ido 90 perc
nehezseg Nehézség: 2

Hozzávalók

4 személyre

Ajánlataink