Báránygerinc zöld spárga köntösben
A bárányhúst lehártyázzuk, a csontokról letisztogatjuk a
húst. A leeső húsdarabokat ledaráljuk, sóval, fehér borssal
ízesítjük, majd összekeverjük a tojással.
A csontos gerincet megsózzuk, borsozzuk, az olajon
körben megpirítjuk, elősütjük. Levesszük a tűzről, azután
a fűszeres húsmasszát egyenletesen rákenjük, a kezünkkel
„rámasszírozzuk”. A megtisztított, előfőzött spárgasípokat
belenyomkodjuk a darálthús-ágyba, szorosan egymás mellé. A sertéshálót felhasználás előtt egy kis időre hideg vízbe áztatjuk, így könnyebb lesz dolgozni vele. A hálót kiterítjük, akár a réteslapot, rátesszük a húst, és legalább kétszer beleburkoljuk. A húst kiolajozott tepsibe helyezzük, és 180 fokra előmelegített sütőben kb. 20 perc alatt „félangolosra” sütjük, hogy a közepe szép rózsaszínű maradjon.