Bárányhús padlizsánkabátban

Bárányhús padlizsánkabátban

Három paradicsomot keresztben bevágunk, forró vízbe
mártjuk, lehúzzuk a héját, és kockákra vágjuk a húsát. A maradék paradicsomot szeletekre vágjuk. A padlizsánt megmossuk, hosszában szeletekre vágjuk, tálba rakjuk, és befedjük enyhén sós vízzel. A húst 12 kockára vágjuk, majd serpenyőben megsütjük a forró vajon. Sóval és borssal fűszerezzük, kivesszük a serpenyőből, és melegen tartjuk.
A lecsepegtetett padlizsán mindkét oldalát megsütjük
a serpenyőben felforrósított olajon. Két-két szelet padlizsánt kereszt alakban egymásra fektetünk, a közepére három-három darab húst teszünk, majd ráhajtjuk a padlizsán végeit. Minden csomagra egy-egy szelet paradicsomot és egy paprikadarabkát rakunk, majd az egészet átszúrjuk a nyárssal.
A maradék zsiradékban üvegesre pároljuk a darabokra
vágott zöldhagymát és a felszeletelt fokhagymát. Belekeverjük a paradicsomkockákat, felöntjük körülbelül 1 dl vízzel, s belekeverjük a kakukkfű lecsipkedett levelét. A mártást felforraljuk, és sóval-borssal fűszerezzük. Kivajazunk egy tűzálló sütőformát, beletöltjük a mártást, ráültetjük a csomagokat, majd befedjük alufóliával. A húst 180 fokra előmelegített sütőben körülbelül 45 percig sütjük. Friss kenyérrel az igazi.

kaloria 620 CAL
ido 60 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

4 személyre

Ajánlataink