Báránylapocka
A báránylapockát megsózzuk, megborsozzuk. Az egyik
fej fokhagymát megtisztítjuk, áttörjük, és alaposan bedörzsöljük vele a húst. Belehajtogatunk pár szál zellert, majd a lapockát a cikkekre szelt vöröshagymával, a maradék zellerrel és a félbevágott fokhagymafejekkel együtt egy tepsibe rakjuk. Teszünk mellé egy kis zsírt, öntünk hozzá 3 dl vizet, azután fólia alatt, lassú tűzön körülbelül 1,5 óra alatt megpároljuk. Amikor megpuhult, levesszük róla a fóliát, megpirítjuk a tetejét, és mellé tesszük a sült zöldségeket.
Marinád
A zöldségeket megtisztítjuk, szeletekre vagy darabokra vágjuk. Elkészítjük a marinádot: 5 dl vizet felforralunk a borcettel, a babérlevéllel, pár szem szemes borssal és köménymaggal meg az apróra vágott lila hagymával. Sóval, cukorral ízesítjük. Beletesszük az előkészített zöldségeket, és hagyjuk állni pár órát. Ezután lecsepegtetjük, és kevés olajon megpirítjuk.