Forrás: Pásztor Tünde

Báránylapocka marinált zöldségekkel

Báránylapocka

A báránylapockát megsózzuk, megborsozzuk. Az egyik
fej fokhagymát megtisztítjuk, áttörjük, és alaposan bedörzsöljük vele a húst. Belehajtogatunk pár szál zellert, majd a lapockát a cikkekre szelt vöröshagymával, a maradék zellerrel és a félbevágott fokhagymafejekkel együtt egy tepsibe rakjuk. Teszünk mellé egy kis zsírt, öntünk hozzá 3 dl vizet, azután fólia alatt, lassú tűzön körülbelül 1,5 óra alatt megpároljuk. Amikor megpuhult, levesszük róla a fóliát, megpirítjuk a tetejét, és mellé tesszük a sült zöldségeket.

Marinád

A zöldségeket megtisztítjuk, szeletekre vagy darabokra vágjuk. Elkészítjük a marinádot: 5 dl vizet felforralunk a borcettel, a babérlevéllel, pár szem szemes borssal és köménymaggal meg az apróra vágott lila hagymával. Sóval, cukorral ízesítjük. Beletesszük az előkészített zöldségeket, és hagyjuk állni pár órát. Ezután lecsepegtetjük, és kevés olajon megpirítjuk.

kaloria 450 CAL
ido 120 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

4 személyre

Forrás: Pásztor Tünde

Ajánlataink