Báránylapocka rozmaringos lilahagyma-raguval
A báránylapockát megtisztítjuk, leszedegetjük róla a faggyúdarabkákat. Besózzuk, bedörzsöljük durvára őrölt
borssal. A húst a csont mentén egy kicsit megnyitjuk, és lecsipkedett rozmaringot, valamint fokhagymagerezdeket dugdosunk a nyílásba. Ezután
összegöngyöljük, megformázzuk, szorosan
megkötözzük. Kiolajozott tepsibe tesszük, öntünk alá egy kis zöldségalaplét vagy vizet, és a 140 fokos sütőben, fólia alatt, állandó locsolgatás mellett körülbelül 90 percig sütjük. Amikor a hús megpuhult, levesszük a fóliát, és a hőmérsékletet 180 fokra emelve megpirítjuk.
A póréhagymát karikákra, a lila hagymát nagyobb kockákra vágjuk. Egy serpenyőben kevés olajat forrósítunk, rádobjuk a lila hagymát, és kicsit átforgatjuk. Pár perccel később hozzáadjuk a póréhagymát, azzal is pirítjuk egy darabig, végül belekeverjük az újhagyma felkarikázott szárát. Ízesítjük zúzott fokhagymával, apróra vágott rozmaringgal, és csak a legvégén sózzuk. Tálaláskor a húst felszeleteljük,
a hagymaragut pedig meglocsoljuk kevés pecsenyeszafttal.