Forrás: Pásztor Tünde

Bárányos-zöldbabos rizskoch

Bárányos-zöldbabos rizskoch

A bárányhúst kockákra vágjuk, megsózzuk és megborsozzuk, azután 2-3 evőkanálnyi olajon addig pirítjuk, amíg egy kis színt kap. Kevés vizet vagy zöldségalaplevet öntünk alá, és fedő alatt puhára pároljuk. Amikor majdnem kész, 2 gerezd apróra vágott fokhagymát adunk hozzá. A rizst kevés olajon kevergetve üvegesre pirítjuk, majd felöntjük másfélszeres mennyiségű vízzel, és lefedve puhára pároljuk. A zöldbabot 2-3 centis darabokra vágjuk, azután sós, szódabikarbónás vízben leforrázzuk. A tojások sárgáját kikeverjük az olvasztott vajjal. Hozzáadjuk a finomra vágott zöldfűszereket és a maradék összezúzott fokhagymát. Összekeverjük a bárányhússal, a párolt rizzsel meg a zöldbabbal, végül
beleforgatjuk a pici sóval kemény habbá vert tojásfehérjét
is. A masszát kiolajozott tepsibe töltjük, és a 160-170 fokra
előmelegített sütőben körülbelül 40 perc alatt megsütjük.

kaloria 630 CAL
ido 80 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

4 személyre

Forrás: Pásztor Tünde

Ajánlataink