Báránytagine articsókával, zöldborsóval

Báránytagine articsókával, zöldborsóval

A hagymát szeletekre vágjuk, s az agyagedényben – tűzhelyen vagy parázson – egy kevés olívaolajon üvegesre pároljuk. Sóval, borssal, sáfránnyal, illetve a híres, 47 fűszerből álló, illatos marokkói keverékkel ízesítjük. (A kész keveréket szárított rozmaringgal, zsályával, szegfűszeggel, szerecsendióval, rózsaborssal, narancshéjjal pótolhatjuk.) Rádobjuk a kockákra vágott báránycombot. Addig pirítjuk, míg kérget kap a hús. Ekkor hozzáöntünk 2 dl hideg vizet, rátesszük a fedőt, és lassú tűzön vagy parázsban több mint egy óráig pároljuk. Tízpercenként megkeverjük, s ha szükséges, pici vizet öntünk alá. Nagyjából tíz perccel azelőtt, hogy kész lenne, hozzáadjuk a megtisztított, félbevágott articsókát meg a zöldborsót, s készre főzzük.
Vajas kuszkusszal, esetleg párolt rizzsel tálaljuk. Mentateát vagy száraz vörösbort kínálunk mellé.

kaloria 560 CAL
ido 90 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

2 személyre

Ajánlataink