Barátnők epres süteménye

Barátnők epres süteménye

A lisztet elvegyítjük az étkezési keményítővel, a sütőporral meg a sóval. A megtisztított epret villával összetörjük. Egy másik tálban habosra keverjük
a puha vajat a porcukorral és a vaníliás cukorral. Egyenként hozzáadjuk a tojások sárgáját. A krémbe alacsony fokozaton, felváltva belekeverjük a száraz
hozzávalókat meg az eperpürét. A tojásfehérjét kemény habbá verjük, és hablapáttal óvatosan a masszába forgatjuk. A tésztát kivajazott, kilisztezett
őzgerincformába töltjük, és 170 fokra előmelegített sütőben 50-60 percig, illetve tűpróbáig sütjük. A süteményt a formában hagyjuk hűlni, azután rácsra
borítjuk, és teljesen kihűtjük. Szeletekre vágva, az öntet kíséretében tálaljuk.

Öntet

A krémhez a tejet lábasba öntjük, felforraljuk és levesszük a tűzről. Robotgéppel, a legmagasabb fokozaton fehéredésig keverjük a tojássárgáját a cukorral. A tejet apránként belekeverjük a tojáskrémbe. Gőz fölött, állandóan kevergetve addig főzzük, amíg besűrűsödik. Levesszük a tűzről, végül belekeverjük a bort.

kaloria 420 CAL
ido 90 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

4 személyre

Ajánlataink