A füstölt szalonnát kis kockákra vágjuk, jól kipirítjuk. Hozzáadjuk a finomra vágott vöröshagymát, megdinszteljük, majd mehet az apróra vágott fokhagyma. Fél perc után rádobjuk a kockákra vágott füstölt tarját és csülköt, és fehéredésig sütjük.
Fűszerezzük őrölt köménnyel, babérral, sóval, borssal, meghintjük őrölt pirospaprikával. Felöntjük bő fél liter vízzel, ráöntjük a barna sör felét, és elkezdjük főzni. Beletesszük a lébe a meghámozott, karikákra, illetve kockákra vágott sárgarépát, petrezselyemgyökeret, karalábét és zellert. A savanyú káposztát megkóstoljuk, ha túl savanyú, átmossuk, majd ezt is beletesszük a fazékba.
Addig főzzük a levest, míg a hús meg nem puhul. Közben a kolbászt felkarikázzuk és egy serpenyőben ropogósra sütjük. A leveshez hozzáöntjük a maradék sört, belerakjuk a sült kolbászt, végül egy evőkanál lisztből és két deci tejfölből készített habarással besűrítjük. Megszórjuk frissen vágott kaporral. Tejföllel, friss kenyérrel tálaljuk.