Barna rizzsel töltött cukkini
A cukkiniket félbevágjuk, a húsukat kivájjuk és félretesszük, mert szükségünk lesz rá. A barna rizst egy evőkanálnyi olajon kicsit megfuttatjuk, felöntjük másfélszeres mennyiségű vízzel, megsózzuk és megpároljuk.
A zöldségeket megtisztítjuk, feldaraboljuk – hozzáadjuk a cukkini kivájt belsejét is –, majd a forró vajon félpuhára, ressre pároljuk. Finoman megsózzuk, fűszerezzük szerecsendióval, oregánóval és kakukkfűvel, tetszés szerint válogatva a fűszerpalettáról. A rizst összekeverjük a párolt zöldséggel meg a tojással, és a kivájt cukkinikbe kanalazzuk. A tetejüket megszórjuk reszelt sajttal, sütőlemezre tesszük, és 250 fokra előmelegített sütőben 10 perc alatt megsütjük.